Menu Sluiten

The Promise of Christmas

The Promise of Christmas is een werk van de Amerikaanse componist Dan Burgess. Het werk vertelt het Bijbelse kerstverhaal, waarbij gesproken tekst afgewisseld wordt door solo en koorzang. De koorzang kent vele facetten: soms ontroerend en gevoelig, maar ook robuust en indrukwekkend. Het geheel wordt begeleid door piano en een klein orkest.

Koorleden hebben of kopen een partituur waarbij er door KWAJR per stuk en stemsoort studiebestanden beschikbaar worden gesteld. Samen met een goed repetitieschema kan elke deelnemer zich thuis al voorbereiden op de repetities waardoor de nootjes er snel in zitten en er gewerkt kan worden aan de verfraaiing van het muziekstuk.

De repetities en één van de uitvoeringen van dit project zullen plaatsvinden in Wateringen (vlak onder Den Haag). Er is ruimte voor 80 deelnemers, verdeeld over 4 stemgroepen.
Voor dit project zijn de volgende momenten gepland met het koor: (klik hier om direct naar het overzicht met data te gaan)

1 auditierepetitie per stemgroep. Hiervoor heeft iedere deelnemer een deel van het werk toegestuurd gekregen en thuis ingestudeerd. Tijdens dit moment zingen we het samen door en wordt er informeel door de dirigent even naar je stem(soort) geluisterd. Maak je daar niet te druk over: je moet toonvast zijn en bij de juiste stemgroep terecht komen.

4 studierepetities waarbij volgens het repetitieschema alle noten en bijzonderheden worden doorgenomen. De projectzangers en zangeressen thuis hebben dit thuis al kunnen voorbereiden met studiebestanden. Van deze vier repetities moeten er drie zeker bezocht worden. Klik hier voor de data van dit project.

1 grote koor repetitie met de gehele doorloop van het programma. Elke projectzanger of zangeres wordt geacht hierbij aanwezig te zijn.

1 generale repetitie met koor, orkest en verteller. Ook hier wordt elke projectzanger of zangeres geacht hierbij aanwezig te zijn.

Eén of twee uitvoeringen in een kerk of klein theater waaronder de sfeervolle kerk van de Hervormde Gemeente aan het Plein 5 te Wateringen.

Kortom, een mooi project onder enthousiaste leiding van Freek Elbers. Een zestal repetities en één of twee uitvoeringen voor slechts € 89,00. Uiteraard gaat het project door bij voldoende aanmeldingen maar dat lijkt wel goed te zitten! Inschrijven is verlengd tot 1 september!

Inschrijven is nog niet mogelijk