Menu Sluiten

Wie is KWAJR?

KWAJR koorprojecten is een onderdeel van Freek Elbers Muziek & Educatie. Freek Elbers is jaren een begrip als dirigent, pianist, organist en docent in de regio Haaglanden. Met KWAJR richt hij zich voornamelijk op het promoten van zingen in een koor. De naam KWAJR is een fonetische notering in het Nederlands van het Engelse woord ‘choir’. Daarmee is de doelstelling samengevat: projecten voor en door koren, en projectkoren voor een mooi project met een kortere duur dan een vast koor.

KWAJR verzorgt door het jaar heen een aantal kortlopende projecten. Toch het gevoel van een vaste groep maar een verplichting voor korte termijn. Op dit moment wordt er gewerkt aan virtuele koren met het project “Blind date”. Zingen vanuit je eigen omgeving maar toch de mogelijkheid om een koor te formeren.

Het moment van schrijven is midden in de crisis rond COVID-19. Het is de vraag of, en wanneer koren weer fysiek kunnen opereren. De kerstprojecten zijn wel in voorbereiding maar het is nog onduidelijk of dit doorgang kan vinden.

Naast kortlopende projecten zal bij KWAJR ook de mogelijkheid geboden worden om aan een langer project mee te doen. Een aantal mogelijkheden wordt onderzocht en zullen eerdaags gepromoot worden op deze website.